Design SuiteMuren verbinden

Gereedschap

Werkomgeving: gereedschappenset

Verbind muren

Vectorworks Architectuur en Spotlight: set Architectuur

Landschap: Architectuur en Landschap

Met dit gereedschap kan je twee rechte of ronde muursegmenten en hun componenten manueel met elkaar te verbinden. Als je Verbind muren selecteert, verschijnen de volgende tekenmethodes in de Methodebalk.

Methode

Omschrijving

T-verbinding

Selecteer deze methode om het eerste aangeklikte muursegment te verlengen of verkorten tot het tweede aangeklikte segment en zo een T-verbinding te verkrijgen.

L-verbinding

Selecteer deze methode om het eerste aangeklikte muursegment te verlengen of verkorten tot het tweede aangeklikte segment en zo een L-verbinding te verkrijgen.

X-verbinding

Selecteer deze methode om twee kruisende muursegmenten met elkaar te verbinden en zo een X-verbinding te verkrijgen.

Geen kapjes

Selecteer deze methode om geen muurkapjes te plaatsen op de muuruiteinden.

Kapjes

Selecteer deze methode om muurkapjes te plaatsen op de muuruiteinden.

Om dit gereedschap tijdelijk te activeren, klik je met de rechtermuisknop op een muur en selecteer je het commando Verbind in het contextmenu. Het voorgaande gereedschap wordt opnieuw geactiveerd.

Muren vervormen

Muren herstellen

T-muurverbindingen

Y-muurverbindingen

L-muurverbindingen

X-muurverbindingen

Muren verbinden d.m.v. afronden

Methode Invoegen in muur

Automatisch muren verbinden